Alweer 8 maanden oud

Ik heb al een tijdje niet geschreven, dus het is tijd voor een update. Twee op een dag. Eerst een update over onze nieuwste aanwinst.

Ivar is inmiddels alweer een paar maanden bij ons en hij is volledig opgenomen in de groep. Natuurlijk heeft hij wel zijn voorkeur voor de vrouwen, maar hij accepteert Chakka wel heel duidelijk als de man in het huis.

Ik vind het altijd zo bijzonder als wij een nieuwe hond in de roedel krijgen hoe snel hij of zij wordt geaccepteerd door de anderen. Ivar is nog wel een pupje en hij wordt nog regelmatig gecorrigeerd door de anderen, maar hij wordt ook beschermd door de anderen. Als Louise wat te druk met hem is springt er altijd wel een van de andere twee Saarlozen tussen. Aan de andere kant als hij te druk is met Louise springen ze er ook tussen. De kleine Faun wilde eerst meespelen met de grote jongens maar toen zij haar gingen zien als een van hen, heb ik maar even ingegrepen. Ze is er nu zelf ook een beetje van terug gekomen. Gelukkig bijt ze ook wel van zichzelf af.

Terug naar Ivar

In de 4 maanden dat hij bij ons is, heeft hij al veel gezien en meegemaakt. Eerst trok hij duidelijk meer naar de andere honden, maar inmiddels vindt hij ons ook wel een beetje aardig. Hij heeft wel weer een ander karakter (gelukkig heeft niet iedere hond hetzelfde karakter). Hij is veel schuwer dan de andere twee wolfjes. Hij heeft er maanden overgedaan voor hij Suzanne aardig vond. Inmiddels heeft hij haar volkomen geaccepteerd en gaat hij gewoon op haar schoot zitten als zij bij

48360031_10210134845845946_9037135816744239104_n
Een warm welkom

ons komt. Voor andere mensen is hij nog wel wat voorzichtiger. Maar degene die regelmatig bij ons komen vindt hij interessant en probeert hij voorzichtig te benaderen. Overigens is dit een Saarlooswolfhond die wel blaft. En hoe.

 

 

 

 

Hij heeft ook al meegelopen met een wandeling. Eerst nog even aan de riem, maar later heb ik hem gewoon maar losgelaten. Hij liep bovenverwachting op afstand van de andere mensen gewoon mee. Shanti was er ook bij en daardoor voelde hij zich waarschijnlijk veilig genoeg om het een en ander uit te proberen. 46684426_2718040255086848_7089332327980990464_o.jpg

Ivar is een geweldige wolf. Hij is lief en aanhankelijk, maar hij kan ook ondeugend en stout zijn. Ik ben benieuwd wat de toekomst gaat brengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s