Op de helft moet mij even iets van het hart

62358406_1109229365941536_2590528873410068480_n

We zijn op de helft (als alles goed gaat). En ik moet toch even iets kwijt over het project. Veel mensen denken dat het mee doen aan het outcross programma je blokkeert in je eigen ideeën over fokken. Maar dat is niet zo. Daarom kort mijn eigen ervaringen.

Toen wij Shanti kochten wisten we eigenlijk niet goed waar we aan begonnen. Maar ik wist wel al snel dat van ons verwacht werd dat wij actief werden voor het in stand houden van een gezond ras. Nu kan de vereniging niet verwachten dat iedereen precies weet wat dan die moet doen. En dat doen zij ook niet. In begrijpbare taal werd tijdens verschillende bijeenkomsten verteld wat de bedoeling was en wat er allemaal kon. Natuurlijk kiezen mensen die er verstand van hebben voor de beste reu en teef. Nu zijn bij de keuze natuurlijk altijd vraagtekens te zetten en was in ons geval de keuze niet moeilijk omdat Shanti’s zusje niet mee deed aan het project. En ja dat kan ook mits er goede redenen zijn en die waren er. En wat Chakka betreft. Ik heb zelf een keuze kunnen maken en daar heb ik goed over nagedacht. Chakka is drager van DM. Daardoor ben ik wel gaan twijfelen, maar de lijn waar hij uitkomt heeft geen enkele relatie met de lijn van Shanti. En Chakka is natuurlijk mooi met een bijzonder lief karakter. En dat is wel fijn want Shanti kan wat minder lief zijn soms. 🙂 En gelukkig was de vereniging het met mijn keuze eens.

Vervolgens bod de vereniging allerlei cursussen aan, die mij hielpen bij de voorbereiding op de komst van een nestje. En hebben zij goed al mijn vragen kunnen beantwoorden en hebben zij ook naar mijn wensen geluisterd.

Natuurlijk voelt het bij sommigen als alles onder controle willen houden. En misschien is dat ook zo en moet dat ook wel. Er zijn zoveel voorbeelden van fokkers die maar wat doen. En dat kan natuurlijk niet als je het ras gezond wilt houden. Een outcross project gaat over het gecontroleerd fokken.

Eerlijk gezegd heb ik mij ook weleens druk gemaakt, maar dat kwam dan vooral omdat ik zo graag een gezond nestje wil. En mijn honden zijn natuurlijk de gezondste, mooiste, geweldigste honden en natuurlijk de beste honden om met het project verder te gaan.  En vooruitlopend op mogelijke teleurstelling maken mensen zoals ik zich dan boos. Maar het is allemaal goed gekomen en ik ben heel tevreden over de begeleiding en de goed bedoelde bemoeienis van de AVLS. Neemt niet weg dat ik ook kritisch ben en niet alles zo maar aanneem. En dat verwacht ik ook niet van de mensen die mijn puppy’s kopen.

Ik blijf hopen dat alles goed gaat. Jammer dat je niet zoals bij mensen even snel een echo kan doen of met een koker kan luisteren naar de hartjes. Zeker nu nog niet. Deze afbeeldingen komen van de site http://vanderebellenclub.nl/van-foetus-tot-pup/ een hele goede site waar ik de groei ongeveer kan volgen. Deze afbeelding laat een foetus zien van 29-35 dagen.

Screenshot 2019-06-12 at 10.57.11

Zo dat alles wilde ik toch even vermelden. Als jullie vragen hebben of opmerkingen kunnen jullie die altijd via de bekende kanalen aan mij kwijt.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s