Namen 2 Puppy grijs en puppy rose

De twee kleinste van het nest. Alletwee kleine maar lieve dametjes die door de grote broers weggedrukt werden en samen te wereld kwamen (echt direct achter elkaar). Een soort tweeling dus. De namen die te vergeven zijn, zijn Branwen en Breanna.

Puppy grijs krijgt de naam Boudiccae. Een Warrior Queen die zomaar de romeinen uit Groot Brittanie geschopt heeft samen met een vrouwenleger naar het schijnt. Ik houd wel van die sterke vrouwen. Past goed bij de rest. Boudiccae krijgt de roepnaam Bo. Lekker kort. Bo is best wel klein nog geen 600 gram. Ik leg haar en haar zusje wat extra aan en ik hoop dat Aurora nu die zelf ook weer wat meer eet en drinkt voldoende vocht heeft om deze twee ook te laten groeien.

Dit kleine meisje moet dus nog een naam krijgen. Puppy rose kan de naam Branwen of Breanna krijgen.

Branwen is een persoon in de Welshe mythologie. Zij was de dochter van Llyr (zee) en Penarddun en een zuster van Bran (raaf) de Gezegende en Manawyddan. Haar naam komt waarschijnlijk van Bronwen (witte borst). Toen de Ierse opperkoning Matholwch naar Brans hof in Harlech kwam, werd besloten dat hij Branwen zou huwen. In Ierland werd Branwen, die zeer goedgeefs was, eerst vreugdevol ontvangen. Al spoedig kreeg ze een zoon, Gwern. Maar na enkele jaren klaagden Matholwchs vrienden en verwanten dat ze niet voldoende genoegdoening hadden ontvangen. Daarom degradeerde Matholwch Branwen tot keukenmeid. In de drie jaar waarin Branwen in de keuken werkte, bracht ze een spreeuw groot die ze leerde Bran te herkennen. Vervolgens liet ze hem los met een brief aan zijn poot. Toen Bran las wat zijn zuster was aangedaan, voer hij met een leger naar Ierland.

Wederom een familie dier dus.

De tweede naam Breanna is een Keltische naam. De betekenis is `sterk, virtueus, eervol` Ik kan niet zo snel een mythe vinden waar zij in voorkomt maar de betekenis pakte mij wel gelijk. Eigenlijk een bescheiden meisje dus. Lief maar sterk.

We gaan vandaag weer eens kijken wat jullie vinden. Ik zal op alle media weer wat content plaatsen. Schrijf er maar onder welke naam jullie bij die kleine rose vinden passen.

Morgen komt het andere meisje aan bod. Zij heeft dan al een naam omdat we eigenlijk al twee van de drie namen verdeeld hebben.

Een gedachte over “Namen 2 Puppy grijs en puppy rose

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s