Namen Wolfje 1 Puppy Paars

Elke dag ga ik een puppy centraal zetten. Het is de bedoeling dat aan het eind van de dag de naam en de puppy samengevoegd worden. Vandaag volgen we puppy Paars

Ik heb zeven namen. De namen voor de reuen zijn Borgir, Beowolf, Bairrfhion en Breogán van de Staats Spaanse Linie. De verhalen achter de namen zijn de volgende:

Borgir

Dit is de eenvoudigste. Het verwijst naar de IJslandse mythe van het gebied Dimmu Borgir. Dit zwarte gebied is ontstaan door vulkanische uitbarstingen maar biedt nu onderdak tijdens de winter en beschermd zo de dieren en planten tegen de kou en in de zomer tegen de wind. De vrije vertaling is donkere kastelen, naar de zwarte rotsformaties.

Naar verluidt is het ook de verblijfplaats van de Yule lads. Zij brengen in de 13 dagen voor kerst brave kinderen die hun schoen zetten lekkers en de niet brave kinderen een verrotte aardappel 🤔

Als puppy paars dus Borgir is zou hij een duiveltje moeten zijn met een goed hart. We zullen zien.

Beowolf

Wie kent deze mythische figuur niet? Eigenlijk is het Beowulf. Beowulf wordt beschouwd als een episch gedicht omdat de hoofdpersoon een held is die grote afstanden aflegt om zijn kracht te bewijzen tegen onmogelijke kansen tegen bovennatuurlijke demonen en beesten. De krijgers die samen met Beowulf rondtrekken vormen een broederschap die door loyaliteit aan hun heer is verbonden.

Als puppy Paars Beowulf is dan legt hij grote afstanden af om zijn doel te bereiken, hij zal alle hoeken van de werpkist bezoeken. We zullen zien.

Bairfhionn

Bairrfhionn is een Keltische jongensnaam. Bairrfhionn is Verantwoordelijk, beschermend, verzorgend, evenwicht, sympatric, vriendelijk, uitstekende relatie bouwer, uitstekende ouder, royaal en oprecht.

De naam Bairrfhionn is zeer sentimenteel. Bairrfhionn levert vaak een grote bijdrage wanneer hij in een relatie zit. Bairrfhionn is verantwoordelijk en gelooft in het helpen van mensen van ganser harte. Bairrfhionn is altijd bereid om naar de problemen van vrienden te luisteren en hen te helpen wanneer dat nodig is. Bairrfhionn kan alles doen om liefde voor familie uit te drukken. Verantwoordelijkheid, vriendelijkheid, onbaatzuchtigheid, empathie, en loyaliteit zijn de prachtige kwaliteiten van Bairrfhionn. Bairrfhionn kan alles met perfectie afhandelen en is zeer betrouwbaar.

Lijkt mij een perfecte naam voor de liefste reu. Maar is dat puppy paars? We zullen zien.

Breogán

Breogán, de zoon van Brath, is een mythische Keltische koning van Galicië. Zijn zoons waren Ith en Bile (Belenus). Hij wordt gezien als de vader van de Galicische natie. Galicië wordt dan ook wel het “Huis van Breogán” genoemd (Galicisch: Fogar de Breogán). Zijn naam wordt ook genoemd in Os Pinos, het Galicische volkslied. Volgens de Keltische legenden, verzameld in de Lebor Gabála Érenn uit de 11e eeuw, was Breogán degene die een immens hoge toren bouwde in Brigantium. De locatie van Brigantium is tegenwoordig onduidelijk; gedacht wordt aan Betanzos, of A Coruña. Vanuit deze toren konden Ith en Bile aan de horizon een land met groene kusten zien. Hiermee wordt Ierland bedoeld. Ze besloten hiernaar toe te gaan, maar werden niet vriendelijk ontvangen.

Als puppy paars Breogán is dan heeft hij alles over voor zijn ouders. We zullen zien.

Aan het eind van de dag doe ik een formulier waarop iedereen kan aanvinken welke naam hij of zij het best past bij het puppy. Ik zal gedurende de dag foto’s en filmpjes plaatsen van puppy paars. Volg ons daarom op Instagram @sylvia_wolfdogpack, Twitter @Saarlooswolfho2, Tiktok @Saarlooswolfdogpack en/of facebook Kennel van de Staats Spaanse Linie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s