Ziek

49781191_10210251994134580_8720018229294006272_n
een beetje ziek

In Januari gebeurden er drie dingen waardoor Chakka een beetje erg ziek werd

Ten eerste kregen alle honden een lekker bot om het nieuwe jaar te vieren. Maar omdat onze lieve kleine Pup Ivar en onze Spaanse dame Latoya het leuk vinden om alle botten te verzamelen, wist Chakka niet hoe snel hij het bot moest opeten. Daardoor kauwde hij waarschijnlijk niet zo goed als hij doen moest.

Te tweede was het tijd voor de oogspiegeling. Omdat Chakka als dekreu staat moest dat nu gebeuren. Shanti moet in April maar hij kon niet wachten. We zijn dus alleen gegaan.

Ten derde was het ook tijd voor de jaarlijkse enting ronde. Ze moesten allemaal Lepto4 en kennelhoest krijgen.

En toen werd hij ziek

Hij kreeg koorts, at en dronk niet meer, gaf over en had bloed in zijn ontlasting. Vooral gezien dat laatste heb ik het niet zo heel lang aangekeken en ben ik direct naar de dierenarts gegaan. Daar hebben ze foto’s gemaakt, bloed afgenomen en heeft hij een infuus gehad met antibiotica. Op de foto’s was niets te zien. Zijn bloed liet alleen een lichte ontsteking zien, maar gezien het feit dat hij net een vaccinatie had gehad leek dat mij logisch. Hij deed in ieder geval dat wat verwacht werd hij maakte antistoffen aan. Ik heb hem daar achtergelaten en dat is niet zo’n goed idee met een Saarlooswolfhond! Na een paar uur belde de dierenarts dat ik hem beter maar weer kon halen. Hij had zijn riem stuk gebeten en was redelijk in paniek. Gelukkig heb ik een dierenarts die niet langer doorgaat dan noodzakelijk. Thuis de anti-biotica nog even verder gegeven, maar hij knapte eigenlijk weer heel snel op. Maar eten en drinken wilde hij nog niet en hij bleef bloed in zijn ontlasting houden (maar nu waren het donkere stolsels oud bloed). Dat hij niet at vond ik niet zo erg, hij houdt wel meer een paar vaste dagen. Maar niet drinken vond ik erger. Nadat ik op advies van zijn fokker hem met een spuitje wat water had laten drinken vond hij het tijd om het zelf maar te gaan doen. Misschien moest hij even weten dat hij er niet misselijk van werd. Daarna is hij gaan drinken en stond hij op een gegeven moment bij het voer. Even voorzichtig laten snuffelen en toen bleek dat hij zijn hoofd niet meer weg draaide heb ik hem een klein beetje gegeven. Een paar uur later nog een beetje en toen kwam alles weer naar het normale.

Wat het nu was ik weet het niet. Of het een bot scherf was die een beschadiging heeft gemaakt in zijn maag of darm, of het de vaccinatie was of alles bij elkaar. In ieder geval heb ik twee dingen geleerd. Voorzichtig met botten en toch maar eens gaan kijken of titeren een optie is. In Knokke zit een dierenarts die dat doet. Met Ivar daar maar eens gaan kijken.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s