Wat zal de toekomst gaan brengen

60397969_1089781911219615_2400825059913498624_n

Zoals jullie weten is Shanti geselecteerd door de selectiecommissie van de AVLS als fokteefje voor het outcross project. En Chakka is door dezelfde commissie goedgekeurd om als dekreu te dienen. Alle controles voor beide honden waren in orde bevonden.

Het wachten was alleen op de loopsheid van Shanti. Alsof ze wist dat ze wachten op. Op 30 april kregen we een Go van de vereniging en op 01 mei werd ze loops. (dat deed ze speciaal voor mij, want ze weet dat ik niet zo goed bent in het onthouden van dingen). 1 mei was dus haar eerste dag.

Nou toen begon het feestje. Zeker als je twee reutjes hebt waarvan een een puber en nog niet mag dekken en de ander een nogal luie reu die wel mag fokken. Meneer Hadi Chakka had de eerste dagen geen enkele interesse terwijl jongeman Ivar wel wilde.

Ik wilde de natuur zijn gang laten gaan, maar ik ging ernstig twijfelen of Ivar nu los mocht of niet. Ik wilde hem ook niet langer vast houden dan strikt noodzakelijk en niet eerder dan echt zou moeten. Maar een oeps-nestje was in deze absoluut niet gewenst. Dus op dag 8 haar progesteron laten meten. Die was 0.6. Even voor de duidelijkheid maar even de grafiek die erbij hoort. De gele lijn is de progesteron curve. grafiek-progesteron

(Bron https://deltadierenartsen.nl/wat-wij-doen/progesteron-bij-de-teef/ retrieved from the internet dd may 15th 2019)

0.6 is eigenlijk nog niets dus. Op dat 11 nog  maar geprikt toen was de waarde 3.4ng/ml. Een teefje is dekrijp bij een waarde van 10 of meer. En nu gaat Shanti dus afwijken. Ze heeft waarschijnlijk direct na het prikken geovuleerd. Want ineens had Chakka wel zin en op zaterdag 11 mei was de eerste koppeling en er volgde daarna nog vele koppelingen en pogingen tot. Ik had het zo te doen met Shanti. Hij bleef en blijft er maar op springen. Hoewel ik vandaag het gevoel heb dat het meer een vertoon van bezitterigheid is dan iets anders. En dan vooral richting Ivar. Het ventje is zijn speelmaatje kwijt. Ze is ineens een vrouw geworden.

Maar nu is het afwachten of het gelukt is. Dat kunnen we pas zien op de echo halverwege de dracht. We zullen zien en wachten op de dingen die komen gaan. En natuurlijk zal ik via deze blog iedereen op de hoogte houden.

Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s